Aktuális

Nincs megállás: Mészáros Lőrinc hétfőn is vett négy szállodát és egy élményfürdőt

A Mészáros Lőrinc korábbi felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó Konzum Nyrt. hétfőn megvásárolta a Ligetfürdő Kft. 100 százalékos üzletrészét - közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A tranzakcióval a társaság kizárólagos érdekeltségébe kerül két osztrák szálloda, egy montenegrói wellness hotel, valamint a szegedi Hotel Forrás és a Napfényfürdő Aquapolis. A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) előtti eljárás lefolytatását követően zárják.

Azt sem tudják, mekkora vagyonuk van

A Konzum Nyrt. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ügylet ellenértékét a Konzum PE Magántőkealap (ennek kizárólagos befektetői Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix), egyenlíti ki a tőzsdei társaság helyett, majd a vételárnak megfelelő összeggel tőkét emel a Konzum Nyrt.-ben. A Konzum PE Magántőkealap követelését a Konzum Nyrt. új részvények zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki, az ügylet bejelentésekor rögzített, 3141 forintos árfolyamon.

Az apportot követően lezárul a Konzum Nyrt. tavaly december 12-én bejelentett tőkeemelés-sorozata, amelyek az előzetes, 50 milliárd forint körüli elvárásokat meghaladva, 60 milliárd forint fölé növelik a társaság saját tőkéjét.