Aktuális

Kabaré: bár elhalasztották, az oltópontok személyzete mégis várja a korábban kiértesítetteket oltásra

Egyre többen számolnak be arról, hogy elmentek a korábban sms-ben kijelölt oltóhelyre és annak ellenére, hogy a kormány pénteken lefújta az oltási akciót, megkapták az AstraZeneca oltást.

 

Meghirdették, lemondták - mégis oltanak...

„Kedves Polgármester asszony! Ma voltam a Goki oltóponton ahova kaptam a behívómat, elmentem az esélytelenek nyugalmával. Ahol kiderült, hogy személyzet is van, oltóanyag is van, és aki rajta van a listán, beoltják. Az orvos kért, hogy szóljak akinek tudok, hogy ne üljenek ott feleslegesen” - áll abban az üzenetben, amelyet Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere tett közzé Facebook-oldalán.

A kormány bejelentette, hogy több mint 100 ezer dózis AstraZeneca vakcina érkezett hazánkban, amelynek segítségével megkezdik a 60 év alatti, krónikus betegséggel rendelkezők oltását.

Csütörtökön, sms-ben értesítést kaptak az érintett regisztráltak, hogy hétvégén mely oltóponton kapják meg a vakcinát. 74 ezer ember kapott „behívót”.

Ezt követően pénteken kiderült, hogy súlyos problémák adódtak a szervezéssel, ezért a kormány lefújta a tömeges oltást.

Ennek ellenére, egyre több olyan hír érkezik, hogy a kiértesített személyek elmentek az oltópontokra, ahol az elvileg visszamondott oltás keretében megkapták a vakcinát.

Tiszta burleszk.