Aktuális

Feszítik a húrt a hatóságok: bezáratta és megbüntette a rendőrség a Madách téri Központ nevű vendéglátóhelyet

Hatvan napra bezáratták és 500 ezer forint pénzbírsággal büntették a rendőrök a Madách téri Központot. A kocsma több hónapja zárva volt a korlátozások miatt, pénteken viszont kinyitottak és elvitelre adtak italt és ételt a vendégeknek, úgy, hogy egyszerre csak 4 ember lehetett a kocsmában.

 

Fogy a vendéglátósok türelme

A környéken más vendéglátóhelyek is árultak elvitelre italt, szemtanúk szerint pedig a Madách téren estére elég sokan összegyűltek, hogy a viszonylagos jó időben iszogassanak (hasonló híreket lehetett hallani a város más részeiről is). 

„Egyelőre értetlenül állunk a tények előtt. Nagyon köszönjük azoknak, akik ma eljöttek, elviteles termékeket vásároltak, ezzel is támogatva a több, mint 2 hónapja zárva lévő Központot."- írták a kocsma vezetői a Központ Facebook-oldalán. Mint írják, 60 napig kiszállításra és elvitelre sem adhatnak semmit. A Központ indított egy Patreon oldalt, ahol támogatni lehet a bezárt helyet. 

A Központ egyik tulajdonosa azt nyilatkozta, hogy amikor pénteken, 15 órakor kinyitottak, már járt néhány rendőr a kocsma környékén, de mindent rendben találtak. Fél órával a 18.30-as zárás előtt viszont már nagyobb létszámban tértek vissza a járőrök, megbüntették a helyet és tájékoztatták a tulajdonosokat, hogy 30 napra be kell zárniuk. Ezt később 60 napra módosították.