Aktuális

Kórházakat zárna be az Orbán-kormány, keddig kell eldönteni, melyek maradhatnak meg

A DK egészségügyi szakértője, Kunetz Zsombor osztotta meg a Facebookon azt az Emmi által küldött levelet, amely az egészségügyi rendszer „átalakításáról”, azaz kórházak bezárásáról szól.

További rombolás következik az egészségügyben

A levélben Kollár Lajos miniszteri főtanácsadó keddi határidővel azt kéri az Egészségügyi Szakmai Kollégium Tagozatelnökeitől, hogy írják össze, a szakmájukban országos lefedettséggel mennyi fekvő- és járóbeteg intézményre van szükség, milyen kapacitással és földrajzi elhelyezkedéssel.

Kollár azt is írja, minisztere, Kásler Miklós kérésének megfelelően kéri a javaslattételeket, a rövid határidő miatt pedig az érintettek elnézését.

A kormánykritikus megnyilvánulásairól ismert Kunetz Zsombor szerint „teljesen szétverték az egészségügyi ellátórendszert a jogállási törvénnyel, így kórházakat, rendelőintézeteket kell bezárni. Ezt meg nem szakmai alapon, hanem ötletszerűen, a valódi igényeket nem ismerve, a kialakult mutyik mentén teszik meg.”

Az egészségügyi szakértő véleménye szerint akkor lehet kapacitásokat megszüntetni, ha előbb gondoskodnak annak valamilyen szintű helyettesítéséről.

„Így a következő 15-20 évre annak a reménye is elszállt, hogy egyszer felépülhet egy európai színvonalú egészségügyi ellátórendszer” - tette hozzá Kunetz.