Aktuális

„Vágytól girhes”: csodaszép mese felnőtteknek, nemcsak Karácsonyra!

Szuri, a tündérarcú szuperhős az új kedvenc a könyvesboltokban! A napokban megjelent lélekemelő szeretetregény főhőse: az aranyszívű szurikáta arra tanít minket, hogy ne csak Karácsony előtt gondoljunk a jó cselekedetekre, hanem váljunk az év 365 napjában a szeretet misszionáriusává. Vegyük észre azokat, akiket aggasztó gondokkal terhel az élet, s lehetőségeinkhez képest, segítsünk rajtuk!

 

A Vágytól girhes egy jótékony cselszövényekért lelkesedő, melegszívű szurikáta budapesti kalandjait meséli el. Szuri, bár testben szurikáta, emberfeletti képességekkel bír, melyeket bevetve segít a rászorulókon, kik oly sokan vannakhajléktalanok, menhelyi kutyák, testi-lelki fogyatékkal élők, idős emberek, kiszolgáltatott örömlányok és négylábúak. Jó cselekedeteit segítik erdők-mezők vadjai, a nyusziktól a mackókig, és egy szokatlanul mély érzésű taxis, akit Szuri tanítványául fogad. Mert jó cselekedetekre mindig is szükség volt, van, és lesz. Akárcsak tündérarcú szuperhősökre! 

 Kalandregény? Szerelmes regény? Állatos regény? Budapest-regény?Mesekönyv felnőtteknek? Regénynek álcázott irodalmi kurzus, vagy esetleg a hiperszenzitivitás regénye? Netalántán A kis herceg  folytatása? Mindegyik, és egyik sem!  Intim és mély történet. Egyik pillanatban mosolyra fakaszt, majd megtekeri a szívünk. Igazi, vérbő irodalom, amelyről sokat fogunk még beszélni, s amelynek ott a helye minden olvasni szerető könyvespolcán.

Az író, Szabó Balázs Ákos Budapesten született az X generáció tagjaként, irodalomtanár, az ELTE BTK volt oktatója, világutazó, a sport és az állatok szerelmese. Az ő nevéhez fűződik a Facebookonnéhány éve végigsöprő, határokon átívelő verses kihívás, a „11 vers”, amelynek eredményeként a magyar költészet gyöngyszemei heteken keresztül a népszerű  közösségi hálózat legolvasottabb posztjaivá váltak.  A Vágytól girhes  első regénye.

„Hogy miért egy szurikátára bíztam a főszerepet? A Vágytól girhes szőnyeg alá söpört, súlyos tabutémákat vesz célba. Ahhoz, hogy az olvasó valóban meghallja azok szavát, akik ez idáig nem mondhatták el, mi és mennyire fáj nekik, egy hihetetlenül bájos és szerethető regényhősre volt szükség; így született meg aranyszívű szurikátám. Szuri, mongúzféle kisragadozó lévén veheti a bátorságot, hogy máshogy lásson, érezzen és gondolkodjon, mint mi,  s ezáltal empátiára tanítson bennünket: a beleélés művészetére. Váljunk egy pár órára eggyé azokkal, akiket aggasztó gondokkal terhel az élet, váljunk  - ha lehet, egy életen át - egy kicsit jobbá és többé!" - írja a szerző ajánlásában.