Aktuális

Továbbra is harmatgyenge a német migránspolitika

Az úgynevezett menekültügyi szigorító csomagoknak nincs meg a kellő hatása Németországban, mert a migránsok nem érzik azt az erőt, amit a német államnak mutatnia kellene, hogy elfogadják az intézkedéseit - mondta Kiszelly Zoltán politológus a német kormány által a törvényhozás elé terjesztett újabb migránsügyi szigorítási javaslatokról az M1 vasárnap reggeli műsorában.

Berlin, napjainkban...

A szakértő szerint a német politika súlyos hibája, hogy nem mondja ki Dániához, Hollandiához vagy az Egyesült Államokhoz hasonlóan: „ne gyertek”, vagy csak azok jöjjenek, akikre szükség van, illetve ténylegesen menekültek.

Ehelyett inkább olyan üzenetet küldenek kifelé, hogy még mindig van esély bejutni és Németországban maradni - mondta Kiszellyi, aki hozzátette: 500 ezer embernek elutasították a menedékkérelmét Németországban, de közülük csak nagyon keveset tudnak visszaküldeni.

A küldő országok, Marokkó, Szíria, Líbia vagy Afganisztán sem érdekeltek abban, hogy tömegével visszakapják „az életerős, fiatal embereket”, akiknek nem tudnak munkát, perspektívát adni - jegyezte meg a politológus.