Politika

Ajándék Toyotával búcsúztatja fideszes alpolgármesterét Gyál

A Pest megyei Gyál képviselő-testülete június 27-i ülésén - egyetlen jobbikos ellenszavazattal - egy luxus Toyota személyautót szavazott meg Pánczél Károlynak, aki a város alpolgármestere és egyben országgyűlési képviselő is. A politikus a 2014-es, 199 fős Országgyűlésbe várhatóan már nem fog beférni - de gyalog azért még sem járhat…

Mert megérdemli...

Pánczél Károly 1993 óta Gyál fideszes alpolgármestere, emellett 1998-tól országgyűlési képviselő. Érdemeinek elismeréseként a város képviselő-testülete múlt heti ülésén egy Toyota Avensis SED Sol Platinum Edition személygépkocsit (kezdőrészlet nettó 1 758 697 forint + havi nettó 213 442 forint + bérleti díj + teljesítményadó + cégautó adó + kötelező és casco biztosítás + szerviz átalány + téli gumi átalány és kezelési költség) szavazott meg a politikusnak.

A Pesti Riport információja szerint a személyautó a járulékos költségekkel (üzemanyag, autópálya matrica, parkolás, stb.) együtt - összesen - mintegy 11 millió forinttal terheli meg az önkormányzat költségvetését.

A nagylelkű ajándékot az előterjesztő Pápai Mihály polgármester azzal indokolta, hogy az alpolgármester 2010 októbere óta nem részesül külön költségtérítésben (nem is részesülhetne: az Országgyűléstől egy címen már felveszi azt, a dupla költségtérítést pedig a törvény tiltja - a szerk.), és az önkormányzat ügyeit saját gépjárművel, saját telefonjával intézi.

Az adófizetők ajándéka

„Van egy sokunk által gyakorolt, teljesen legális lehetőség is a probléma kezelésére, amelyet jó szívvel ajánlok alpolgármester úrnak is. El kell menni valamelyik Toyota szalonba és venni kell egy olyan autót, amilyet csak akar. Nem kell más hozzá, csak egy feltöltött bankkártya” - ajánlotta az autóvásárlás egy hagyományos műfaját Lakos Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője.

Pesti Riport: Egy másik lehetőség is kínálkozott az ajándékozó kedvű képviselőtestület tagjainak, hogy hálájukat kifejezzék Pánczél alpolgármester irányába - a saját vagyonukból is megvásárolhatták volna a luxusautót.

(Fotó: illusztráció)