Sport

Nem áll ki az Újpest a pénteki, Diósgyőr elleni meccsre

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest szerdán, a hivatalos honlapján közölte, hogy nem áll ki pénteken a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzésre.

Teljes mértékben érthető a lilák döntése

Az Újpest csapatát is utolérte a koronavírus-járvány, az együttes még a múlt héten kérte, hogy halasszák el az MTK Budapest elleni mérkőzést.

A kék-fehérek többek között a zsúfolt versenynaptárra hivatkozva nem mentek bele a halasztásba, így a találkozót lejátszották, a tartalékos, fiatalokkal teletűzdelt Újpest 4-0-ra kapott ki.

A fővárosi klub később kezdeményezte a most hétvégén esedékes DVTK elleni meccs elhalasztását is, de - az MTK után - a miskolciak is nemet mondtak. Úgy tűnik, sportszerűségben nem áll túl jól a magyar labdarúgás…

Ezután jelent meg az együttes közleménye, miszerint nem állnak ki a pénteki mérkőzésre.

A klub közleménye változtatás nélkül:

„Az egészség fontosabb!

Mint az bizonyára előttetek is ismert, a koronavírus-járvány már az elmúlt fordulóra is eléggé megtizedelte az Újpest FC keretét, de akkor még igyekeztünk eleget tenni kötelezettségeinknek az MTK Budapest elleni mérkőzésen, habár már akkor is csak 7 olyan játékosunk volt a 25-ös keretből, aki negatív vírustesztet tudott produkálni. A tegnapi napra a számok még rosszabb képet mutattak. Az MLSZ részére leadott 25-ös keretből 2 játékos tudott csak negatív tesztet produkálni, és a vasárnapi mérkőzésen már az U19-es csapatunkból felhozott játékosok közül többen szintén pozitív tesztet produkáltak.

Az Újpest FC ezen körülményekre való tekintettel kérte a 2020.11.06., 20 órára kiírt NB1-es bajnoki mérkőzés elhalasztását, amelyet a DVTK elutasított. Megértjük, hogy az ellenfél, tartva attól, hogy esetleg ők kerülhetnek emiatt hátrányos helyzetbe, nem fogadja el a halasztást. Az Újpest FC elkötelezett amellett, hogy a bajnokság zavartalanul működjön, ne maradjanak el mérkőzések, azonban ez már egy extrém helyzet. Senkinek nem kívánjuk, hogy ilyen helyzetbe kerüljön.

Figyelembe véve, hogy az elmúlt másfél hétben milyen ütemben terjedt a csapatban a fertőzés, illetve mivel sem a halasztás, sem a 25-ös keret bővítése sem lehetséges az NB3-ban futballozó 2002.01.01 előtt született labdarúgókkal a vezetőség arra jutott, hogy nem kockáztatunk, nem állunk ki a DVTK ellen pénteken. Sem az ellenfél csapatát, sem a még negatív játékosainkat, fiatalokat nem tehetjük ki ekkora veszélynek. A terjedést és továbbfertőződést csak így tudjuk megakadályozni.

A hétvégén még azt mondtuk, hogy az Újpest harc nélkül nem adja oda a 3 pontot, de ebben az esetben a harc nem a pályán folyik, és a játékosaink egészsége, a további mérkőzések jövője a tét.

Kérelmünket beadtuk az MLSZ-nek, a hivatalos döntésről tájékoztatjuk szurkolóinkat.

Köszönjük, hogy támogattatok minket vasárnap, és azt is, hogy vállvetve biztatnátok fiataljainkat a Diósgyőr elleni mérkőzésen is, most ahhoz kell erő és támogatás, hogy a csapat felépüljön, és újra együtt harcolhassunk a bajnokságban!

Hajrá, Lilák! Vigyázzunk egymásra!