Sport

Gyanús vereség szenvedett a Kaposvár a Magyar Kupában - érik az újabb bundabotrány?

Az NB II-es Kaposvári Rákóczi FC tulajdonosa közleményt adott ki a csapat szerdai, az NB III. Keleti csoportjában szereplő Tállya vendégeként 5-3-ra elveszített Magyar Kupa-mérkőzését követően.

Felmerült a gyanú: csalhattak a futballisták

A Kaposvár az első félidőben 2-0-s vezetés szerzett, de a fordulás után negyed óra alatt négy gólt kapott harmadosztályú ellenfelétől és végül 5-3-as vereséget szenvedett, így búcsúzott a kupaküzdelmektől.

A klub vezetősége és szakmai stábja elhatárolódik a pályán történtektől és a mérkőzés kivizsgálását kezdeményezi, ezért a Magyar Labdarúgó Szövetséghez és a Szerencsejáték Zrt.-hez fordul.

A Kaposvári Rákóczi hivatalos honlapján a következő közlemény olvasható:

„Klubunk tulajdonosa, vezetősége és szakmai stábja elhatárolódik a MOL Magyar Kupa nyolcadik fordulójába lejátszott Tállya KSE-Kaposvári Rákóczi FC mérkőzésen történtektől.

A klub vezetősége - a több száz szurkoló véleményét is figyelembe véve - kezdeményezi a találkozó kivizsgálását a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és a Szerencsejáték Zrt.-nél.

Klubunk vezetősége ezúton is elnézést kér minden Rákóczi-szurkolótól és minden kaposvári polgártól! Ebben a helyzetben nehezen mondjuk ki, hogy hajrá, Rákóczi!

Klub tulajdonosa és vezetősége”

Várhidi Péter, a Kaposvár vezetőedzője a lefújást követően így értékelte a mérkőzést az M4 Sportnak:

„Az első félidőben lehetett volna 5-0 vagy 6-0 is az eredmény, aztán a másodikban történt valami megmagyarázhatatlan. Azt nem hiszem, hogy az ellenfél támadt fel, nem akarom őket megbántani, de egy szerény képességű társaság. Hogy mitől volt az, hogy gyakorlatilag hagytuk őket végigfutni a pályán és ellenállás nélkül rugdosták a gólokat, azt most nehéz lenne nekem megmagyarázni, én is csak néztem, egyszerűen nem lehetett mit csinálni.”