Sport

Megvette Hentyt a Felcsút, aztán kölcsönadta Mészáros horvát csapatának

Érdekes tranzakcióban kamatoztatta Mészáros Lőrinc, hogy a Felcsút mellett az eszéki Osijek csapatának is tulajdonosa. A PAFC honlapján szombaton megjelentetett közlemény szerint a klub leigazolta Ezekiel Hentyt a Videotontól, majd azzal a lendülettel kölcsön is adta a horvát élvonalban szereplő Osijeknek.

Az ügylet részletei (egyelőre) nem ismertek

„A tavasszal kölcsönben nálunk futballozó Ezekiel Hentyvel klubunk kétéves szerződést kötött, majd egy évre kölcsönadta Eszékre. A nigériai csatár jövőre az Európa-ligában léphet pályára az NK Osijek színeiben” - írják az oldalon. 

A 25 éves csatár télen került Felcsútra, kölcsönben a baráti Videotontól, mindössze fél évvel azt követően, hogy a székesfehérváriak leigazolták a Lokomotív Moszkvától. Henty a Puskásnál sem bizonyult különösebben gólerősnek,  tavasszal 11 bajnokin három gólt szerzett, míg a Videotonban lőtt góljaival együtt összesen nyolcszor talált be a szezonban, 26 meccsen. Ennek ellenére akkori felcsúti edzője, Pintér Attila példaértékűnek tartotta játékát.

Az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra. A játékos jelenlegi értéke a Transfermarkt.com szerint 800 ezer euro, a honlap szerint egy éve 500 ezer euróért igazolt Fehérvárra. Első hallásra nem tűnik teljesen logikusnak, hogy miért nem közvetlenül a Videoton adta kölcsön Hentyt Eszékre, avagy ha Mészáros egyik klubjának kölcsön tudták adni, akkor nyilván a másiknak odaadták volna.

Ugyanakkor az ügylet részletei (egyelőre) nem ismertek, például, hogy illeti-e részesedés a Videotont a későbbi eladásból, vagy hogy ki állja a kölcsönadás alatt a játékos fizetését.