Sport

A Steaua Bucuresti szerződtetné Bőle Lukácsot

Magyar futballista szerződtetésére tett ígéretet Gigi Becali, a BEK-győztes Steaua Bucuresti labdarúgócsapatának tulajdonosa, aki a sport.ro televíziónak elmondta, hogy megszerzi a CSM Poli Iasi-ban játszó Bőle Lukácsot. A középpályás menedzsere, Panicos Makedonas ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy több klubbal is folynak egyeztetések.

Nyáron ingyen szerődtethető

A szélsőt Anamaria Prodan játékosügynök - egyben a Steaua edzőjének, Laurentiu Reghecampfnak a felesége - ajánlotta Becali figyelmébe.

„Ana vasárnap este felhívott, és beszélt Bőléről, azt javasolva, hogy igazoljam át a Steauához. Bízom benne, és gondolkodás nélkül megszerzem” - nyilatkozta Gigi Becali.

A 27 éves Bőle harmadik szezonját tölti a román élvonalban, 2014-ben a Kaposvári Rákóczitól igazolt a jászvásári csapathoz. A CSM Poli színeiben eddig 80 meccsen 11 gólt szerzett, a jelenlegi szezonban 26 találkozón hatszor volt eredményes, piaci értékét 600 ezer euróra becsüli a Transfermarkt. Ugyanakkor a Steauának nem feltétlenül szélsőre van szüksége, a jobb oldalon a román válogatott kerettag Gabriel Enache és a horvát Antonio Jakolis, a balon pedig a brazil William de Amorim számít alapembernek, bár utóbbit Becali gyakran kritizálja a vártnál gyengébb teljesítménye miatt.

Florin Prunea, a CSM Poli Iasi elnöke szerint Bőle bármilyen szinten remekül helytállna. „Én hoztam őt Romániába, nagyon jó játékos és száz százalékig profi, olyan technikai képességekkel, amelyeket másnál nem látok a román bajnokságban" - méltatta a magyar szélsőt Prunea, hozzátéve, hogy a télen is voltak ajánlataik Bőle eladására, de ezeket idei céljaik elérésének érdekében elutasították.

A CSM Poli azonban nem jutott be a Liga 1 felsőházába, így már nincs esélye az európai kupaszereplésre, bár kiesési gondjai sincsenek: a rájátszás első fordulója után a nyolcadik helyen áll. Bőle pedig a nyáron ingyen távozhat, hiszen lejár a szerződése.