Politika

Manfred Weber: „Orbánnal nem tárgyaltam, egyszerűen csak megmondtam neki, mit kell tennie” - ezt nevezik megalázásnak

„A keddi találkozón Orbánnal semmiféle tárgyalásról nem volt szó. Egyszerűen csak megmondtam neki, mit kell tennie. Világos bizonyítékra van ugyanis szükségünk, hogy a Fidesz és Orbán továbbra is a Néppárt politikai családjának tagjai akarnak maradni” - jelentette ki a budapesti látogatásáról Manfred Weber az Euronews-nak adott interjújában.

 

Kioktatta Orbánt

Az Európai Néppárt csúcsjelöltje hozzátette: „mi egy olyan család vagyunk, ahol értékek és közös gondolatok vannak, nem pedig erőfitogtatás és egyes figurák előtérbe tolása. Ez az, amit Orbánnak meg kell erősítenie, és én remélem, hogy így is fog tenni.” 

Szerinte nincs még egységes elvárás a frakcióban a Fidesszel szemben, de az biztos, hogy olyan biztosítékra van szükségük, ami hosszútávon garantálja az alapértékek tiszteletben tartását. Weber szerint csak Orbánon múlik, hogy hogyan dönt, és „a következő napokban ennek milyen bizonyítékát adja.” 

A CEU-ról elmondta, hogy valóban tette egy javaslatot a magyar miniszterelnöknek, de „ezt neki el kell fogadnia. Ez az egyetlen módja annak, hogy lezárjuk ezt a témát.”

Végül elárulta: hiába takarták le a budapesti útvonalán a Junckert támadó plakátokat, látott belőlük eleget Budapesten. 

A német választók többsége kizárná a Fideszt az Európai Néppártból

A német választók 66 százaléka kizárná a magyar kormánypártot az Európai Néppárt frakciójában, derült ki T-Online számára készített közvélemény-kutatásból. A március 5. és 12. között 5948 fő megkérdezésével készített felmérés során a kizárásra vonatkozó kérdésre a válaszadók

·         52 százaléka határozott igent,

·         14 százaléka inkább igent mondott,

·         8 százalék választotta az inkább nem, 

·         míg 18 százalék a határozottan nemet válaszolta.