Politika

Vona a Tiborcz-botrányról: „közép-afrikai diktatúrákban az ilyenbe belebukik a miniszterelnök”

Orbán Viktor az elmúlt évben számos hazugsággal próbálta besározni az egyedüli esélyes kihívóját, de az állítások soha nem bizonyosodtak be, sőt, számos alkalommal a bíróság mondta ki, hogy hazudott a Fidesz sajtója a Jobbik elnökéről - hangzott el a Hír TV Egyenesen című műsorában, amelynek Vona Gábor volt a vendége.

Tiborcz Istvánnál megáll a botrány, vagy eljut Orbán Viktorig?

Vona kiemelte: érdekesnek tartja, hogy azzal még sosem tudták megvádolni, hogy lopott vagy korrupciós ügybe keveredett volna. Fónagy János államtitkár a parlamentben azt mondta, a jobbikosok a saját családtagjaikat ültetik a pártközeli szervezetek vezető pozícióiba, ám Vona szerint a fideszes politikus ezzel öngólt lőtt: éppen Orbán Viktor az, akinek veje belekeveredett az Elios-botrányba.

„Közép-afrikai diktatúrákban is a miniszterelnök bukását szokta okozni az ilyen helyzet” - mondta Vona. 

A Jobbik elnöke szerint a kérdés az, hogy Tiborcz Istvánnál megáll-e a botrány, vagy eljut-e Orbán Viktorig. A politikus ismét hangsúlyozta, ha megnyerik a választást, elszámoltatják a korrupt politikusokat.

„Polt Péternek 2019-ig szól a mandátuma. De én is abban bízom, hogy Polt Péter maga fogja belátni 2019. április 9-én, hogy jobb, ha a legfőbb ügyészség vezetését átadja valaki másnak, és végre az ügyészség a bűnpártolás pozíciójából a bűn üldözésének - az egyébként normálisan elvárt - helyzetébe helyezi magát” - jelentette ki.