Politika

Vezércikkben követeli a Magyar Nemzet, hogy a Fidesz lépjen ki az Európai Néppártból - „A néppárt a beteg liberalizmus kiszolgálója”

A kormánypárti Magyar Nemzet vezércikkben követeli, hogy a Fidesz lépjen ki az Európai Néppártból és kössön szövetséget Matteo Salvinivel, az osztrák Szabadságpárttal, valamint a lengyel kormánypárttal.

Orbán elvárását közvetítik

A szerkesztőségi véleménycikk egyértelműen fogalmaz, már-már utasítva a kormányfőt (ne legyenek kétségeink, a lap valójában nem utasít, sokkal inkább Orbán Viktor elvárását közvetíti): 

„Nincs mire várni tovább - pontosabban fogalmazva: tilos tovább várni! Így, és csak így lehet élére állni a bevándorlás elleni harcnak, megvédeni a nemzetek Európáját és benne Magyarországot. A magyar miniszterelnöknek muszáj lesz e harc élére állnia. Ez következik mindabból, amit eddig képviselt.”

„Elérkezett az idő egy új szövetség megkötésére. Új szövetséget pedig csak úgy lehet kötni, ha a régit felbontjuk. Elérkezett az idő, hogy a Fidesz befejezze a megalázó egyezkedést az Európai Néppárttal" - írja a lap, aztán hosszan ekézni kezdi a Néppártot: „A néppárt már nem védelmezi sem a nemzetet, sem a kereszténységet, sem a hagyományos családmodellt, sem bármely, néven nevezhető európai hagyományt. A néppárt mára a beteg liberalizmus kiszolgálója lett.”

Junckert sem kíméli: „Ma Európa első embere egy mentálisan és morálisan is válságban lévő báb, aki Soros kitartottja.”

A Magyar Nemzet szerint „Orbán Viktor, aki eddig is élharcosa volt a valódi Európának, most nem árulhatja el ezt az Európát és a valódi európai értékeket egy önmagát megtagadó néppárt kedvéért, a konzervativizmusnak, a kereszténységnek, a kohli örökségnek hátat fordító néppárti politikusok vérlázító ultimátumai miatt”.