Politika

„Ugye, Ön sem szeretné, hogy milliós kártérítéseket kapjanak a bűnözők?” - ehhez hasonló álkérdésekkel indulhat az újabb, ezúttal is milliárdokba kerülő fideszes konzultáció

A balatonfüredi kihelyezett frakcióülésen újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor, mert „egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál”.

A 340 forintos euróról nem kérdezik meg a polgárokat

A kihelyezett balatonfüredi frakcióülésen a szokásokhoz híven ez alkalommal is felszólalt a miniszterelnök, aki többek között a kormány és a frakció előtt álló feladatokról tájékoztatta a képviselőket.

A „nemzeti egyetértés ereje” kapcsán fő témának azt a problémát fogalmazta meg, hogy egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál, ezért „erről a magyar embereket is meg kell kérdezni”.

A miniszterelnök tájékoztatása szerint a nemzeti konzultáció keretein belül több témában is kikérik majd az emberek véleményét, a kormány tudni szeretné, hogyan vélekednek a magyarok az iparággá vált börtönbiznisz, a feltételes szabadságra bocsátás szigorítása, a Szeviép-ügy kapcsán felmerült bírói korrupció gyanújáról és a gyönyöspatai cigányok kártérítése kapcsán felszínre került kérdésekről.

Orbán elmondta, a konkrétumokról Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatja majd a nyilvánosságot a kormányinfó keretein belül.

Érdekes módon a forint elértéktelenedésével összefüggésben nem tervezik megkérdezni a polgárok véleményét…