Politika

Toroczkai szerint egy éven belül erősebbé válhatnak, mint a Jobbik

Szombaton zászlót bonthat a Mi Hazánk Mozgalom, és ha lesz „kellő akarat és támogatás”, akkor bejelentik programpontjaikat, és politikai pártként folytatják - mondta Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a mozgalom alapítója az M1 aktuális csatornán.

Elképzelhető még újabb kizárás vagy kilépés a Jobbikból

A korábbi Jobbik-alelnök - akit június elején kizártak a pártból - azt mondta, gyorsabban alakulnak az események, mint amire számítottak, és akár egy éven belül vagy még hamarabb erősebbé válhatnak, mint a Jobbik.

A mozgalom elmondása szerint a társadalmat érintő problémákra akar rávilágítani, például a bankok ügyére, a devizahitelesek problémáira, Trianonra, az Európai Unióra, a be- és kivándorlásra.

Toroczkai László szólt arról is, hogy az utóbbi hetekben, hónapokban olyan információk kerültek a birtokukba, amelyek szerint a „nemzetünkkel szembeni árulás is felmerülhet a Jobbikot irányító személyek kapcsán”.

Radnai Lászlóról, a Jobbik kommunikációs igazgatójáról kezdetben semmit sem tudtak, csak azt vették észre, hogy ott ül az elnökségi üléseken. Aztán a sajtóból tudták meg, hogy a letelepedésikötvény-biznisz egyik legnagyobb haszonélvezőjének, egy külföldi üzletembernek az egyik legfontosabb üzleti partnere, valamint információik szerint az 1990-es években vezető tisztségviselő volt a kommunista titkosszolgálat egyik közismert fedőszervezetében - hozott példát Toroczkai László. A politikus közölte: megpróbálják kikérni az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárától azokat az iratokat, amelyek bizonyíthatják ezeket a híreket.

„A parlamenti frakció elszakadt a párttól, amelynek kongresszusán 46 százalékot ért el Toroczkai László egy nem egészen egyenlő versenyhelyzetben is. Az önkormányzatoknál gyakorlatilag minden nap van új kilépő a Jobbikból, már negyvenöt mandátumról tudunk nevesítve olyanoktól, akik a sajtó számára is bejelentették a szakításukat, pedig nem is mindenki szeretné a búcsúját a nyilvánosság előtt intézni. Úgy látom, hogy a parlamentben rövidtávon nem, de hosszútávon elképzelhető még újabb kizárás vagy kilépés” - nyilatkozta a Jobbik frakciójából kizárt Dúró Dóra.