Politika

Toroczkai: Vona színtelen-szagtalan párttá alakította a Jobbikot, ez a stratégia a választáson megbukott

Egy éven belül az a politikai erő, amelyet mi képviselünk, erősebb lesz, mint a Jobbik; mások is követhetik Dúró Dórát - mondta a Ma Reggelben a Jobbik volt alelnöke.

„Egy idő után mi nem tudtuk Vonát követni”

Arra a kérdésre, hogy szakad-e a Jobbik, a politikus úgy válaszolt: a Jobbik jelenlegi vezetése mindent elkövet, hogy szakadjon a párt.

„Már jó ideje látszik, hogy megpróbálnak kiszorítani minket a pártból, a pártvezetést a bosszú vezérli. Ha tudtam volna, hogyan működik a Jobbik vezetése, hogy a stratégiai döntések nem az elnökségi üléseken születnek, akkor biztosan nem vállaltam volna az alelnökséget” - mondta, hozzátéve, az elmúlt két évben azzal szembesült, hogy „furcsa módon viselkedik” a Jobbik, letért arról a mozgalmi útról, amelyen elindult. Az elnökség minden tagja biodíszlet volt, a döntések a háttérben születtek.

„Egy idő után mi nem tudtuk Vonát követni, de ő sem tudta már, hogy mit akar” - emlékezett vissza. „Három évvel ezelőtt azt mondtam, hogy a tömeges migráció megváltoztatja az uralkodó pártok politikáját. Most pedig azt kell mondanom, hogy az elvtelenség az ellenzéki palettát alakítja át. Az opportunizmus, az elvtelenség eluralkodott az ellenzéki pártokon belül, hogy többet foglalkoznak a pozícióharcokkal, mint azzal, hogy építő, előremutató tervet tegyenek le a választók előtt”.

A politikus kifejtette: Vona Gábor stratégiája egy színtelen-szagtalan párttá alakította át a Jobbikot, de ez a politika megbukott a választásokon, holott két évig győzelmet ígért ezért cserébe.