Politika

Jobbik: a Fidesz-t és az MSZP-t az elmúlt 27 év közös korrupt múltja fonja össze

A Jobbik szerint a Fidesz és az MSZP szimbiózisban él, egyik sem létezhet a másik nélkül, a két pártot összeköti az elmúlt 27 év közös korrupt múltja, ezért soha egyiknek sem kellett tartania a másik kormányzása alatt az elszámoltatástól - mondta Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Fidesz háttéralkukkal, pénzügyi mechanizmusokkal segíti riválisát

A szóvivő szerint az eddig is világos volt, hogy az MSZP nem tud és nem is akar kormányt váltani, de az elmúlt napok eseményei rávilágítottak arra, hogy kifejezett kollaboráció, együttműködés van a Fidesz és az MSZP között.

Mirkóczki Ádám a Heti Válasz cikkére hivatkozott, amely szerinte részletesen számolt be arról, hogy a Fidesz milyen háttéralkukkal, pénzügyi mechanizmusokkal segíti riválisát, amely ellen papíron 27 éve „küzd”. Úgy vélte, a Fidesz-t és az MSZP-t az elmúlt 27 év közös korrupt múltja fonja össze, ezért soha egyiknek sem kellett tartania a másik kormányzása alatt az elszámoltatástól. Szerinte ezért, aki a Fideszre szavaz, az az MSZP túlélését is támogatja, aki pedig az MSZP-re, az a Fidesz hatalomban maradását is segíti.

A politikus kijelentette: aki kormányváltást akar, annak a valós alternatíva a Jobbik, amely leszámol a „diktatórikus kormányzással” és a korrupcióval.