Politika

Szanyi Tibor szerint a Fidesz pénzelheti a Momentum Mozgalmat

Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselője tényként állítja, hogy az új ellenzéki mozgalmat, a Momentumot százmilliós nagyságrendű összeggel támogatja Haris Éva pszichológus, Haris György üzletember felesége. „A gyanúm pedig az, hogy Haris Éván keresztül akár a Fidesz is pénzelheti a Momentum Mozgalmat” - közölte a politikus.

A hálózatépítés több százmillió forintos tétel

Szanyi a Pestisracok.hu-nak adott interjúban a következőket nyilatkozta a sikeres olimpiaellenes aláírásgyűjtésről elhíresült - jelenleg még ismeretlen hátterű - szervezetről.

„Az MSZP-n belül már hónapok óta nyílt titok volt, hogy a Haris Éva gründol valamit, és milyen érdekes, hogy a Momentum mögött éppen Haris Éva, meg a pénze tűnik fel. Ez számomra világosan az Éva műve, mert ingatlanmogul férje segítségével megvan az a képessége, hogy finanszírozzon egy új alakulatot. Lehet, hogy sokakkal még el lehet hitetni, hogy nulláról lehet hálózatot építeni, de mi tudjuk, hogy az kegyetlenül sok pénzbe kerül. A hálózatépítést aranyos, kedves, tanuló vagy munkanélküli, esetleg fizetés nélküli szabadságon lévő fiatalok pont nem tudják megcsinálni. Ez bizony több százmilliós tétel, amelyet nem lehet csak úgy leakasztani a falról. Haris Éva szerepe számomra világos, a gyanúm pedig az, hogy Haris Éván keresztül akár a Fidesz is pénzelheti a Momentum Mozgalmat.”