Politika

Jobbik: „A süket dumából már volt elég, Miniszterelnök úr”

A Jobbik úgy véli, az elmúlt napok járványügyi adatai alapján egyértelmű, hogy az Orbán-kormány nem képes kezelni sem az egészségügyi, sem a gazdasági válsághelyzetet.

 

A felelőtlen kormányzati politika emberéletekbe fog kerülni

Amint arra közleményükben rámutatnak: a tesztelések számát tekintve a kormány az általa számtalanszor emlegetett nemzetközi előírásoknak sem képes megfelelni; ráadásul ahelyett, hogy a járvány terjedésének megakadályozása érdekében, más európai országok mintájára ingyenesen biztosítaná a lakosság számára a teszteket, mindössze maximalizálta azok árát - nehezményezi a Jobbik, amely szerint „ez a felelőtlen kormányzati politika” emberéletekbe és egyre szigorúbb korlátozásokba fog kerülni.

A magyar gazdaság helyzetére kitérve azt is felrótták a kormánynak, hogy - véleményük szerint - szinte semmilyen kézzelfogható segítséget nem adott és nem ad a saját állampolgárainak, miközben azt hangoztatják, hogy Európa legerősebb gazdasága a magyar.

A Jobbik szerint ezért „azonnali és valós intézkedésekre van szükség a magyar kis- és középvállalkozások, valamint a magyar munkahelyek megmentése érdekében! A kialakuló válság lebecsülése önmagában hiba, annak szemfényvesztő félrekezelése pedig történelmi bűn” - vélekednek.

„Hisszük és valljuk, hogy az emberi élet értéke meg kell, hogy előzze az Orbán által képviselt harácsolást, illetve a korrupt fideszes gazdasági haszonszerzés évtizedes gyakorlatát, főként akkor, amikor ténylegesen a magyar emberek életének és egészségének megóvásáról van szó. A süket dumából már volt elég, Miniszterelnök úr, ezúttal a tetteken a sor!” - zárja a párt közleményét.