Politika

Stadionstopot akar a fővárosban Karácsony Gergely, az ellenzék főpolgármester-jelöltje

„Az én városomban addig nem épül új stadion, amíg nincsen minden kerületben CT” - jelentette ki Karácsony Gergely a Fekete-Győr Andrással közös sajtótájékoztatóján, ahol bejelentették:„stadionstop” petíciót indítanak, és minden budapestit arra kérnek, írja alá az íveket.

A fővárosban élőket helyezik majd előtérbe a fideszes oligarchákkal szemben

Az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje egy Tarlóssal bábuzó Orbán-figura előtt elmondta, hogy Tarlós csak Orbán bábja, és ezért nem tett semmit, pedig „a főpolgármesternek vétójoga van olyan nagyméretű látványberuházások esetén, mint a Budapesten (is) elszaporodó, túlárazott stadionok”. 

Karácsony azt ígérte, hogy a változás jelöltjei októbertől az itt élők igényeit helyezik majd előtérbe a fideszes oligarchákkal szemben, ezért nem fog Budapesten több stadion épülni, amíg nincs minden kerületben CT készülék.

A Momentum elnöke felidézte, hogy a párt azzal indult, hogy a NOlimpia-kampánnyal elérték, hogy Orbán és Tarlós „megfutamodjon” az olimpiarendezéstől. Csakhogy azóta „vissza akarnak kúszni” és „át akarják verni” a budapestieket, hiszen olimpia nélkül is sorra építik a stadionokat.

A Momentum májusban benyújtott egy népszavazási kezdeményezést a stadionépítések leállítására, de ezt a Nemzeti Választási Iroda nem fogadta el, így nincs más hátra, a főpolgármestert kell leváltani - magyarázta Fekete-Győr.