Politika

Fogalomzavar: Semjén azt állítja, elvesztené a „normalitását”, ha nem vadászna

Az Echo TV műsorában magyarázta titkolt vadászútjait Semjén Zsolt: a miniszterelnök-helyettes Bayer Zsolt kérdésére arról beszélt, hogy az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként nagyon sok meghívást kap, de „a töredéknek is csak egy nagyon-nagyon pici töredékét” tudja elfogadni, mert „időbelileg annyira leterhelt és korlátozott”.

Tavaly még növelte is a megtakarításait

Azzal kapcsolatban, hogy felvetődött, miért is nem tünteti fel a vadászatokat a vagyonnyilatkozatában, azt mondta: ezek nem állnak összefüggésben a képviselői megbízatásával, mert ő „vadász minőségében” vadászik. „Maga a vagyonnyilatkozat zárja ki, hogy oda beírja az ember” - jelentette ki.

Egyébként elismerésként értékelte, hogy szerinte csak a vadászatai miatt tudják támadni (csinál valami mást is? - Pesti Riport). „Én büszke vagyok arra, hogy vadászom, vadászni fogok ezután is” - mondta, hozzátéve, hogy ez a magánélete része, így senkinek semmi köze hozzá. Majd azt mondta: az egész politikát addig csinálja, amíg „az ember normális lehet”. „A normalitást veszteném el, hogyha a bulvársajtó hülyesége miatt” megváltoztatnám a magánéletem - jelentette ki.

Nemrég a 444.hu írta meg, hogy Semjén 2017-ben két kanadai vadászaton is járt, és az utakat valószínűleg ugyanúgy „ajándékba” kapta, mint a svédországi vadásztúrákat, mert a több milliós kiadások ellenére tavaly még növelte is a megtakarításait.