Politika

Pártként folytatja a Mi Hazánk Mozgalom

„Dúró Dóra vállalja a Mi Hazánk szolgálatát a magyar Országgyűlésben, én pedig vállalom, hogy zászlót bontunk, és ezennel bejelentem a Mi Hazánk Mozgalom, mint új politikai erő megalapítását” - jelentette be Toroczkai László az ásotthalmi zászlóbontáson. Dúró Dóra pedig jelezte, hogy nem adja vissza mandátumát, független képviselőként, de a Mi Hazánk Mozgalmat képviselve folytatja munkáját. Céljuk pozitív jövőképet nyújtani, olyan országot építeni, ahonnan nem elmennek, hanem ahová visszaköltöznek a magyarok.

Dúró Dóra jelezte: nem adja vissza a mandátumát

„Olyan Magyarországot szeretnénk Európában, amely fehér szigetként megmarad, ha lesz Európai Unió, akkor is, ha eltűnik, akkor is” - hangsúlyozta Toroczkai László. Úgy fogalmazott, hogy a mozgalom programját az elmúlt 20 év határozta meg, de alapja Szabó Dezső egy gondolata: „Minden magyar felelős minden magyarért!”. Toroczkai László a megoldandó feladatok közt említette a többi közt a népesség fogyásának megállítását, a kivándorlás okainak megszüntetését, az Európa iszlamizációja elleni fellépést, sarcok helyett az igazságos közteherviselés megteremtését, a devizahitelesek, a bankok által megkárosított százezrek ügyének rendezését.

Pongrátz András 1956-os forradalmár - aki a színpadon átadta a forradalom lyukas lobogóját Toroczkai Lászlónak - hangsúlyozta, hogy a Jobbik súlyos morális válságba került, a frakciója elszakadt a párttól és a magyar valóságtól. Hozzátette: a magyar közéletben rendkívüli szükség van egy hiteles nemzeti erőre. Közölte, arra kérte Dúró Dórát, hogy semmilyen körülmények között ne adja vissza mandátumát, ezzel szemben lemondásra szólította fel Gyöngyösi Mártont, a Jobbik frakcióvezetőjét és Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselőt.