Politika

Orbán üzent Borkainak

Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli műsorában kitért a Borkai-botrányra is: „Az biztos,hogy az ilyesmi nem tesz jót” - de hogy a botrányt keltő videónak milyen hatása volt a választásokra, azt senki nem tudja számszerűsíteni. Ugyanakkor a Fideszből kilépett, de a győri polgármesteri pozíciót megőrző Borkai Zsoltnak mintha üzent volna Orbán: „Jó lenne, ha minél hamarabb túl lennénk ezen.”

 

Borkainak „becsúszott” ez-az…

„Becsúszik ez-az, hiába küzd ellene az ember. Ha rosszat tettél, el kell ismerni, bocsánatot kell nyerni és elégtételt adni, vállalni a felelősséget és akkor az ember felszabadul, ide kellene eljutni ebben az ügyben" - mondta a miniszterelnök.

„A győriek meghozzák a döntéseket, hogy az ország ne csak túl legyen, hanem azzal az érzéssel legyen túl, hogy az történt, aminek történnie kell” - mondta, azt sejtetve, hogy még további döntések várhatók, de azt nem mondta ki egyértelműen, hogy ez Borkai lemondását és ezzel új választás kiírását jelentené-e.

„Soha senki sem állította, hogy az egyik ringsarokban csupa tökéletes emberek vannak, a másikban csupa bűnösök” — fűzte hozzá. Orbán szerint a mércét néha leverik egyesek, de ez nem jelenti, hogy a mércét lejjebb szabadna szállítani.