Politika

Karácsony Gergely: „Kapja össze magát a kormány, vessen véget az oltáskáosznak!”

„Legyen úrrá a kormány az oltáskáoszon! Használják végre a budapesti oltási tervünkben felajánlott segítségünket. Legyenek oltópontok a stadionok!” - írta Facebook-bejegyzésében Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely. Alább a folytatás.

 

Pénteken 74 ezer emberből csinált hülyét a káoszkormány

„Miközben én sem láttam más lehetőséget a drámai járványhelyzet kezelésére, mint a zárást, tudom, nagyon sokak vannak, akiknek most újra át kell szervezniük az életüket, a családjukat, sokaknak okoznak az új szabályok új bizonytalanságot, nehezen viselhető terheket. Ők különösen, de mindenki más is megérdemli, hogy tiszta és világos iránymutatást kapjanak. Normális esetben a leírt szabályoknak meg kellene előzniük a politikusi beszédeket.

Hatalmas baj lehet az oltási terv végrehajtásával, ha már a miniszterelnök is hibákról beszél - nem szokása neki a beismerés. Most újabb 74 ezer embert sikerült a totális bizonytalanságba taszítani. Lesz akkor tömeges oltás a hétvégén, vagy nem? Mi folyik itt?! Érthetetlen, hogy miközben egy éve velünk van ez az átkozott vírus, miközben hetek óta pontosan előre jelezték a szakemberek a harmadik hullám veszélyeit, miért nem lehetett erre időben felkészülni?! Remélem, hamar úrrá lesz a káoszon a kormány mindannyiunk érdekében. Hogy így legyen, ahhoz ajánlott segítséget Budapest azzal, hogy saját oltási tervet adott át a kormánynak. Fontos lenne, hogy az oltások gyorsabb és biztonságosabb lebonyolítása érdekében a kormány kész és képes legyen az együttműködésre. Ha máshol meg tudták oldani, hogy oltópontokat alakítsanak ki a stadionokban, nálunk is hasznos lenne, hiszen speciel stadion az van elég.

Budapest biztonságos működtetése szempontjából vannak olyan kulcsfontosságú szakemberek, akiknek esetleges kiesése a munkából komolyan befolyásolhatja a város hétköznapjait. De a vírus nem válogat, a szemétszállításban, vagy a metró üzemeltetésében kulcsfontosságú szerepet játszó kollégáink körében is megjelent a tömeges fertőzés. Ezért különös erőfeszítéseket kell tennünk a kiszámítható működés fenntartása érdekében. Fontos lenne, hogy az ilyen munkakörben dolgozó kollégák mielőbb megkapják az oltást, nem csak Budapesten, de más településeken is.

Mindazokat, akiknek az egzisztenciáját veszélyeztetik az újabb korlátozások, teljes körűen kártalanítani kell. A főváros teszi, ami erejéből telik. A jelentős bérleti díjkedvezményt például nem csak márciusra, de az év egészére kiterjesztettük, hogy ezzel ne csak a korlátozások átvészelését, de a talpra állást is segítsük.

Most ki kell tartanunk, hogy mihamarabb vége legyen. Kapja össze magát a kormány, vessen véget az oltáskáosznak, ez most a legfontosabb!” - fogalmazott a főváros vezetője.