Politika

Nem úgy tűnik, mintha Borkait izgatná Orbán üzenete: jókedvűen átvette a megbízólevelet, és készen áll a folytatásra

A szavazók 44,3 százaléka ismét Borkai Zsoltot választotta Győr polgármesterének - jelentette be csütörtökön, a városházán a helyi választási bizottság elnöke, és átadta neki a megbízólevelet. Borkai megköszönte a bizalmat, hozzátette: „nem volt egyszerű az elmúlt egy hónap sem neki, sem a győrieknek”.

Jókedvű, mintha semmi sem történt volna...

Az október 13-i önkormányzati választáson a 101 ezer 841 győri szavazásra jogosultból 44 ezer 989-en gyakorolták választójogukat (ez 44,18 százalék). A legtöbb voksot, azok 44,3 százalékát Borkai Zsolt gyűjtötte be, „így ismét őt választották meg a város polgármesterévé” - jelentette be a városházán dr. Gál Miklós, a helyi választási bizottság vezetője, majd átadta neki a megbízólevelet. Dr. Lipovits Szilárd, a választási iroda vezetője hozzátette: az október 29-i jogerős határozat után három napon belül kellett ezt átadni.

Elégtételadás? Ugyan.

Borkai Zsolt annyit mondott: „szeretnék köszönetet mondani minden győrinek. Az elmúlt egy hónap sem a győriek, sem jómagam számára nem volt egy egyszerű időszak. Szeretném megköszönni - nagy tisztelettel - a győrieknek, mert kitartottak mellettem, és értékelték az elmúlt 13 év munkáját, amit együtt, közösen valósítottunk meg. Azt tudom ígérni a győrieknek, hogy az elkövetkezendő időszakban is az elmúlt időszakhoz hasonló intenzitással igyekszem közreműködni és fejleszteni a várost a képviselő-testülettel. Találkozunk az alakuló értekezleten, mely időpontjáról jövő héten adok számot” - közölte, majd távozott.

Kérdezni nem lehetett a „lólengőtől”. Ezúttal sem.

„Beteg dolognak tartom, hogyha valaki saját maga készít, vagy a jelenlévőkkel készíttet felvételt a saját maga szexuális életéről. Az egy beteg dolog.” (Orbán Viktor a parlamentben Borkai Zsoltról)