Politika

Mégsem állítják meg Brüsszelt: puhul Orbánék migránspolitikája

Nem először bizonyosodik már be, hogy Orbán Viktor harcos retorikája inkább csak itthonra szól, de Brüsszelben már sokkal simulékonyabb és megengedőbb, ha nyomás alá helyezik. Úgy tűnik, száznyolcvan fokos fordulatot vett a kormány migránspolitikája.

Eddig tartott a harc?

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az M1 televíziónak nyilatkozta az alábbiakat:

Vannak olyan témák a tranzitzóna kapcsán is, amelyek megfontolhatók. Például a tizennégy-tizennyolc évesek esetében konkrét kérés van felénk, hogy engedjük be őket Magyarország területére. Mi hajlandók vagyunk erre, amennyiben alávetik magukat a DNS-vizsgálatnak, amiből egyértelműen kiderül, hogy valójában mennyi idősek. Tizennyolc alattiak-e vagy tizennyolc fölöttiek.”

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton, este az M1-en azt közölte, hogy a jogi természetű - az Európai Uniótól érkező - felvetések megvitatására nyitott a magyar kormány. Ennek egyik eleme, hogy a 14 és 18 év közötti migránsokat - amennyiben alávetik magukat az életkor-meghatározás korszerű módszereinek - beengedik Magyarország területére.

Valaki gátlástalanul hazudik. Amennyiben Orbán Viktor nem cáfolja Rogán és Bakondi kijelentését, akkor ő az, aki teljesen hülyének nézi a választópolgárokat.