Politika

Márki-Zay: ha szűk többséggel nyer az ellenzék, Orbán pornófelvételekkel és bűnügyi aktákkal fog zsarolni

Hódmezővásárhely polgármestere úgy gondolja, a Fidesznek beépített emberei vannak az ellenzék soraiban, és több olyan városvezetőről is tud, akiket meg tudtak venni.

 

Márky-Zay szerint Orbán képes zsarolni a hatalom érdekében

Nagyinterjút adott a Telexnek Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje.

Az interjúban többek között arról is beszélt, hogy ha nem ő nyerné az előválasztást, akkor amint eldől, hogy ki a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, támogatni fogja és kampányol majd mellette.

Szerinte Orbán Viktor mára oda juttatta az országot, hogy az ellenzéki pártoknak egyszerű meghatározni a közös irányt, „utoljára a rendszerváltásnál volt ilyen”.

„Részletkérdés, hogy hány százalék legyen az áfa, amikor nincs meg az alapvető jogbiztonság, felrúgják a piacgazdaság szabályait, magánkézbe juttatnak iszonyatos mennyiségű állami vagyont, és a keleti diktatúrák irányába távolodunk Európától. Amikor ennyire a gödör mélyén van az ország, akkor nem lehet más az irány, csak felfelé. Hogy ez jobbra vagy balra menjen, azt később kell eldönteni, nem most” - fogalmazott Márki-Zay.

Márki-Zay azt állítja, a Fidesznek pedig beépített emberei vannak az ellenzék soraiban, és több olyan városvezetőről tudnak, akiket a Fidesz meg tudott venni. Arra a kérdésre, hogy tud-e olyan ellenzéki városvezetőkről, akiket korrumpált a Fidesz, úgy válaszolt:

„A korrumpálás talán erős kifejezés, inkább azt mondanám, hogy a Fidesz rájátszik az ellenzéki városvezetők félelmeire. Például egy megyei jogú várost vezető kollégám elment egy kormányzati hivatalba, ahol a fejlesztési források elosztásáról egyeztettek. Azt mondták neki, két út van: vagy úgy csináljátok, mint Márki-Zay, és akkor egy fillért sem fogtok kapni, vagy nem támadjátok a kormányt, beálltok a sorba, és akkor majd csurran-cseppen valami".

Márki-Zay azt is elmondta, nem látja annak a jelét, hogy a Fidesz esetleg párton keresztül belenyúljon az előválasztásba.

„A kollaborációs elméletekkel ellentétben én inkább attól tartok, hogy ha ötfős többsége lesz az ellenzéknek, akkor Orbán Viktor elővesz majd öt embert, akikről kompromittáló pornófelvételei vagy bűnügyi aktái vannak, megzsarolja ezeket az embereket, és mégis ő alakít kormányt” - jegyezte meg az ellenzéki poltikus.