Politika

Janiczak Dávid: Lehallgatás a polgármesteri irodámban

„Kedves Ózdiak! Hónapokon keresztül ismeretlenek aljas szándékkal, illegálisan lehallgattak a polgármesteri irodámban. Felvételeket készítettek az ott elhangzott bizalmas, sokszor szenvedélyes, kontroll nélküli beszélgetésekről. Ezeket a felvételeket fondorlatos módon, azokat manipulálva, különböző internetes oldalakon terjesztették” - írta Facebook-oldalán Ózd jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid.

Nem válogatnak a módszerekben

„Tudják, hogy mit jelent ez? Azt jelenti, mintha az Önök lakásában, a nappaliban, a hálószobában helyeznének el lehallgató készüléket, és illegálisan hangfelvételeket készítenének. Ebbe, ugye, még belegondolni is rossz?! Ott, ahol Önök a legközelebbi hozzátartozóikkal őszintén, szenvedélyesen, kontroll nélkül, szárazon beszélgetnek. Kimondanak olyanokat, amiket egyébként máshol nem mondanának ki. 

Az Önök megtisztelő bizalma révén az én polgármesteri irodám az én otthonom lett. Az én legbelsőbb otthonom, ebbe törtek be galád módon, „pellengérre” állítottak. A CÉL egyértelmű. Lázítás, bizalmatlanság keltés, ellentétgenerálás, megosztás, és legvégül az Önök választási akaratának megdöntése. Ezért a célért szokás szerint be is áldozzák majd azokat az embereiket, akik a végrehajtásban vettek részt, a „kis pajtásokat”, míg a „nagy”, a valódi megrendelő, akár meg is úszhatja.

Ember vagyok, amint a képen is látják. Ruha nélkül épp olyan vagyok, mint bárki más. Persze vannak jobban formában lévők is köztünk, különbözőek vagyunk, mégis mind emberek, hasonló hibákkal. De ruha nélkül senki nem megy ki az utcára, felölti a legjobb ruháját. A meztelenség otthon marad. A belső beszélgetések tartós, hónapokon keresztül történő rögzítése és nyilvánosságra hozatala aljas, minden politikai kultúrát nélkülöző tett, amivel meztelenné, kiszolgáltatottá teszik a szereplőket.

Éjjel-nappal városomat szolgálom, sokszor erőn felül, hatalmas teherrel a vállamon, néha maga alá is temet, de kitartok Önökért. Legtöbbször nehéz, kemény döntéseket kell meghozni. S eközben az ellenzék folyamatosan, düh által vezérelve küzd, támad, keresztbe tesz, hogy meggátoljon a sikerek elérésében. Egy város életével, s így az Önök jövőjével játszanak. Én szembe megyek a széllel a célért, és most még a széldzsekit is lerántják rólam! Én is ember vagyok, én is érzek, én is élek. Magánélet nélkül, mert azt a városnak szenteltem, szeretettel, hitvallással a hivatásomért, azért, mert az Önök szeretete emelt ide.

A büntető feljelentést megtettem. Bízom az igazságszolgáltatásban, ami várhatóan fényt derít majd az elkövetőkre, megrendelőkre, terjesztőkre.”