Politika

Gyula fideszes képviselője kiállt a helyi ellenzékit rémhírterjesztésért feljelentő fideszes polgármester mellett

Hétfőn derült ki, hogy a rémhírterjesztés gyanúja miatt előállított gyulai ellenzéki politikust, Csóka-Szűcs Jánost Dr. Görgényi Ernő, Gyula fideszes polgármestere jelentette fel a rendőrségen - alaptalanul. Miután a polgármester közzétett egy posztot a Facebookon, sokan nem a közösségi érintkezés alapvető normáinak maradéktalan tiszteletben tartása mellett mondták el a véleményüket az ügyről és a polgármesterről Görgényi posztja alatt.

 

Dr. Kovács József úgy érezte, meg kell szólalnia - kár volt

Most Dr. Kovács József, a gyulai választókörzet fideszes parlamenti képviselője is elérkezettnek látta az időt, hogy megossza gondolatait a helyzetről.

„Meglátásom szerint a mindenkori polgármester feladatai közé tartozik, hogy polgárai védelmében szót emeljen, minden olyan problémára felhívja a figyelmet, amely városának lakosai nyugalmát megzavarhatja, kiemelten egy ilyen járványügyi veszélyhelyzetben” - írta Kovács, aki szerint a polgármester jóhiszeműen járt el, amikor a rendőrséghez fordult, az eljárás további részére nem lehetett befolyása.

„Ebben az ügyben egyeztettem a Fidesz kommunikációs igazgatójával, Hollik Istvánnal is, aki teljes mértékben támogatásáról biztosított bennünket” - tette hozzá a fideszes országgyűlési képviselő.

Az ügyészség szerint a Csóka-Szűcs ellen - a gyulai polgármester feljelentése alapján - indult rendőrségi eljárás megalapozatlan volt, így azt megszűntették.