Politika

Ha pénzes a bevándorló, jöhet! - Rogánék eddig több mint 17 ezer letelepedési kötvényt adtak el külföldieknek

Az Országgyűlés és a Jobbik alelnökének kitartó érdeklődésére végül elárulta a kormány, hogy az ÁKK Zrt. 2013-2016 között összesen 17 ezer 9 darab letelepedési kötvényt adott el külföldieknek, azaz többet, mint amennyi Mátészalka, Dabas vagy Mezőtúr lakosságszáma.

 

A pénz mindenekelőtt...

A jobbikos Sneider Tamás ezúttal is Rogán Antalhoz, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterhez fordult. A politikus meglehetősen kemény hangvételű beadványában nem válogatta meg a szavait.

„Kérem, ha nem kíván (vagy nem tud) válaszolni a feltett kérdésre, akkor írja azt, de a fölösleges mellébeszéléstől kíméljen meg!” - így támadt neki Rogánnak az Országgyűlés jobbikos alelnöke, de a folytatás sem sikeredett baráti hangvételűre.

„Ha a letelepedési kötvényekkel kapcsolatos kérdések megválaszolása nem tartozik a Miniszterelnöki Kabinetiroda feladatai közé, nem tudnak, vagy továbbra sem akarnak érdemben válaszolni, akkor ismételten kérem, jelölje meg annak a miniszternek vagy éppen üzletembernek a névét és elérhetőségét, aki a kérdésemre érdemben tud válaszolni!” - így zárta az írásbeli beadványát Sneider.

A Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős államtitkára, Tállai András válaszolt. A letelepedési magyar államkötvény (LMÁK) forgalomba hozatalára szerződött vállalkozások egyedi jegyzési adatairól az államtitkár nem tudott információt szolgáltatni, azt viszont elárulta, hogy négy év alatt összesen 17 ezer 9 darab kötvény kelt el.