Politika

Jakab Péter Orbán Viktornak: „A lábadat ne csókoljam meg, te kis mini Putyin?”

Jakab Péter, a Jobbik elnöke indulatos bejegyzést tett közzé a Facebookon. Az ellenzéki politikus elsősorban azt sérelmezi, hogy az Országgyűlés a jövő héten a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvényjavaslat szövegében az alábbi mondatról is szavazni fog.

„Orbán csúnyán visszaélt a bizalommal"

„Az Országgyűlés politikailag elismeri a Kormány eddigi, a járvány megakadályozására tett lépéseit”.

Ez annyira felbőszítette a Jobbik elnökét, hogy feltette ezt a kérdést is: „A lábadat ne csókoljam meg, te kis mini Putyin?” Majd közölte: Orbán Viktornak nem a válságkezelés és a munka a fontos, hanem kizárólag az elismerésre vágyik.

Emlékeztetett arra is, hogy az ellenzék egyszer már megadta a bizalmat a kormánynak. Orbán viszont „csúnyán visszaélt a bizalommal", mivel átírta a választójogi törvényt, módosította az alaptörvényt, kivéreztette az önkormányzatokat, és a munkahelyvédelem helyett többek között atlétikai stadionra, űrkutatásra költötte el a Gazdaságvédelmi Alap milliárdjait. 

És közben több mint 13 500 honfitársunk belehalt a koronavírusba, és ki tudja, hány ezren az elmaradt kezelésekbe” - írta Jakab Péter. Hozzátette: nem fog ismét bizalmat szavazni a kormányfőnek, mivel csak „egyszer volt Budán kutyavásár”. 

Úgy tudni a teljes Jobbik-frakció nemmel fog szavazni a törvényjavaslatra.