Politika

„A Fidesz láthatóan már az Európai Unió utáni időkre készül”

Jakab Péter már látta a magyar parlamentet Orbán Viktor székéből, még ha ezért Kövér László házelnök 1.247.400 forintra meg is büntette őt. Az Alfahír.hu a trónfosztó jobbikos frakcióvezető-helyettessel értékelte az Országgyűlés heti munkáját. A Tisztelt Ház ezen a héten is milliárdok sorsáról döntött.

„Orbánnak komoly mentális problémái vannak”

„Kényszeresen vigyorgó, üveges tekintetű, zavarodott valaki"-ként ábrázolta a hétfői napirend előtti felszólalásban Orbán Viktort. Miért van szükség ilyen kemény kifejezésekre?

Mert kemény a helyzet, amikor egy kényszeresen vigyorgó üveges tekintetű zavarodott valaki vezeti az országot. Ha egy ilyen ember vezetné az autómat, nem ülnék be mellé nyugodt szívvel. Csakhogy Orbán nem az autómat, hanem az országot vezeti, és félő, hogy milliókat fog falnak vezetni, ha nem cserélünk sofőrt. Azt meg komolyan gondolom, hogy mentális problémái vannak, ami persze nem csoda. Lehet, én se viselném egészséggel, ha 9 éve lennék kétharmaddal miniszterelnök úgy, hogy senki nem meri megmondani nekem, ha valamit rosszul csinálok. Ilyen értelemben segítek a miniszterelnöknek a kemény szavakkal. Hátha így meghallja, hogy rosszul csinálja, és ideje visszavonulnia mindannyiunk érdekében.

Ander Balázs a parlamentben ismét arra figyelmeztetett, hogy a 21. századi Magyarország egyik legfontosabb sorskérdése a cigány-magyar együttélés ügye, azonban a kormányoldalt láthatólag ez teljesen felkészületlenül érintette, pusztán kommunikációs paneleket pufogtattak. Borsod megyei politikusként, Ön szerint miért nem hajlandó ezzel a kérdéssel érdemben foglalkozni a kormányzat?

A kormány nem megoldani akarja a cigányság problémáját, hanem meg akar élni belőle. Amíg a probléma létezik, addig lehet a felzárkóztatásra hivatkozva költeni, magyarán ellopni a cigányság felemelésére szánt milliárdokat, és addig lehet egy-két ezressel megvenni a nyomorba taszított és mesterségesen ott tartott emberek szavazatait. A cigányság jelentős hányada egyszerre jelent pénzt és szavazatot a Fidesznek. Márpedig nekik minden csak ebben a kettőben mérhető, ezért nem is fognak változtatni a kialakult helyzeten. Valójában a cigány emberek a legnagyobb áldozatai a Fidesz politikájának, mert sok esetben azt sem tudják, hogy áldozatok, így pedig tenni sem akarnak ellene. 

A héten ismét működött a törvénygyár, és hiába a kritikák, mindent megadunk a Putyin-banknak, és előkészítjük az alapítványok pénzének kimentését is.

A Jobbik is fontosnak tartotta a keleti nyitást, a Fidesznél azonban ez egyet jelent a nyugati zárással. Ahelyett, hogy Magyarország híd lenne kelet s nyugat között, most Brüsszel lett az ördög, Moszkva meg az angyal. Ennek köszönhető, hogy befogadjuk a KGST-bankot, sőt, aki moszkvai menlevelével érkezik Magyarországra, az szinte rögtön a magyar törvények fölé kerül. Állam az államban tipikus esete. A Fidesz láthatóan már az Európai Unió utáni időkre készül. Ha Brüsszeltől nem jön pénz, majd jön Moszkvától és Pekingtől. Orbánnak a Kelet lett az új Nyugat.