Politika

Mi Hazánk: az integráció megbukott - a többségében cigány elkövetők számára az agresszió a norma, a követendő példa

Szegregációt sürget a Mi Hazánk Mozgalom. A nemzeti párt szerint az integráció megbukott, erre világítanak rá a közelmúltban napvilágot látott, az egész társadalom igazságérzetével szemben álló esetek is.

A normákat betartó gyermekek jogainak érvényesítése az elsődleges

Ennek ellenére a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint meg kell teremteni az igazságos, szakmai alapokon álló szegregáció lehetőségét, mert enélkül továbbra is ártatlan áldozatokat követel az integráció minden áron való erőltetése - írja közleményében Dúró Dóra.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese úgy fogalmazott, a szociális szféra romokban hever: megalázóan alacsony fizetésért dolgoznak a szakemberek emberpróbáló feladatokat ellátva, sokszor a saját testi épségük kockáztatásával. Mint mondta, a gyermekotthonokban tett korábbi személyes látogatásai során is tapasztalta a nehézségeket, amelyek megoldása a kormány feladata lenne.

„Az iskolákban és szociális intézményekben is jelentkező agresszió elsődleges oka a családokban keresendő: sajnos a többségében cigány elkövetők számára otthon ez a norma, a követendő példa, aminek a levét a velük együtt élni kénytelen társaik isszák meg" - fogalmazott kertelés nélkül a Mi Hazánk országgyűlési képviselője.

Dúró rávilágított, hogy az elmúlt harminc év kormányai meg sem próbálták kezelni a problémát, mert fontosabb volt nekik, hogy megfeleljenek a közéleti diskurzust uraló liberális véleményformálóknak, mint az ártatlan áldozatok védelme.

A Mi Hazánk szerint a normákat betartó gyermekek jogainak érvényesítése az elsődleges, így álláspontjuk szerint a beilleszkedésre képtelen gyerekeket akár az intézményekből is el kell távolítani, és őket szegregáltan, a megfelelő szakemberek biztosításával és az ő testi épségüknek a megóvásával kell nevelni.