Politika

„Tarlós István megbukott”

Tarlós István idei első félévben nyújtott teljesítményét értékelte az MSZP fővárosi képviselője, Horváth Csaba. Nem túl hízelgően…

 

A szocialisták szerint Tarlós tevékenysége nem sikertörténet

A fővárosi szocialista politikus úgy véli, a pénzhiány miatt soha olyan messze nem voltunk a 3-as metró felújításától, miközben az aranyáron vett orosz metrókocsik gyakorlatilag életveszélyesek.

„Tarlós István megbukott: nem áll ki a budapestiekért, nem szerzett pénzt az életveszélyes 3-as metró teljes felújítására, tönkre akarja tenni a Római-partot, ész nélkül hagyja, hogy szétbarmolják a Városligetet, drasztikusan csökkenteni akarja a budapestiek sportolási lehetőségeit, és bontana, például felüljárókat, miközben nem építene semmit.”

Horváth Csaba azt mondta, A főpolgármester másik szívügye, a római-parti gát esetében se összehasonlító tanulmány, se kockázatelemzés nem készült a különböző nyomvonalakról, de azt akadályozzák, hogy az 55 ezer érintett helyi polgár helyi népszavazáson közvetlenül is véleményt nyilváníthasson.

A szocialista politikus kifogásolta, hogy a városvezetés visszamutogat a múltba, holott hét éve már vele azonos politikai platformon lévő kormányzat irányítja az országot. Szerinte a főváros irányítói „lerúgták magukról az iskolákat, kórházakat, pont úgy, ahogy a budapestiek fogják lerúgni magukról jövőre Tarlóst és a fideszes bagázst, Orbánnal együtt.”