Politika

Orbán: „A határt kerítéssel, rendőrökkel, katonákkal, és fegyverrel lehet megvédeni”

Meg kell erősíteni a magyar-szerb határzárat, ezért egy újabb kerítéssor létesül a határszakaszon a legmodernebb technikai eszközökkel - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, reggel a Kossuth Rádióban.

 

Virágokkal és plüssállatkákkal nem lehet megvédeni

A kormányfő azt mondta, a már meglévő mellé egy masszívabb védelmi rendszert kell felépíteni, ezért az újabb kerítéssor egy komoly létesítmény lesz, amely több százezer embert is fel tud tartóztatni.

„A határt nem lehet virágokkal és plüssállatkákkal megvédeni. A határt kerítéssel, rendőrökkel, katonákkal, és fegyverrel lehet megvédeni” - jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő problémaként beszélt arról, hogy akiknek Magyarország elutasítja a belépését, de „az emberi jogi szervezetek Soros György pénzéből fizetett aktivistái” fellebbeznek ez ellen, azoknak Magyarország területén kell megvárniuk a bírósági döntést, és közben nem lehet őket zárt táborokban tartani. 

Orbán Viktor arról is beszélt, szerinte az európai kormányfőknek döntést kellene hozniuk arról, hogy nemet mondanak a brüsszeli bürokraták elhibázott menekültügyi döntésére, a kényszerbetelepítésre.

Az interjúban elhangzott, hogy Orbán pénteken Pozsonyba indul a V4-ek találkozójára, ahol Angela Merkel német kancellár is ott lesz. Orbán úgy gondolja, hogy európai bürokraták rossz döntéseket hoztak a migrációs válság megoldására, és ezt a politikusoknak kell felülírniuk. Ebben a visegrádi országok egyetértenek, már csak az a kérdés, Merkel mit szól mindehhez.