Politika

Gyurcsány Ferenc: „Orbán Viktor azt mondja, velem kell megküzdenie, mégis gyáván államtitkárai mögé bújik”

Az Országgyűlés hétfői ülésén többek között a kormány politikája is szóba került. Az egyik napirend előtti felszólaló Gyurcsány Ferenc volt, aki közölte: „Látva ezt az érdeklődést személyem iránt, gondoltam kielégítem érdeklődésüket 100 százalékban, nem csak 99-ben” - utalt a Fidesz kommunikációjára, amelyben Karácsony Gergelyt az ő embereként próbálja beállítani.

„Mi lenne, ha közös döntésekre alapoznának?”

„Bár Orbán Viktor azt mondja, vele kell megküzdenie, mégis gyáván államtitkárai mögé bújik a vita elől” - folytatta.

„Magyarországon a kormány csak látszólagos: az ellenzék ellenzékét láthatjuk bennük. Nem tudnak mással foglalkozni, mint az ellenzék feltételezett politikai viszonyaival. Mondok valamit: mi lenne, ha inkább kormányoznának?" - kérdezte a DK-s politikus.

„És ha már a nép szuverenitásról beszélnek, a nemzetről, mi lenne, ha közös döntésekre alapoznának? Vajon megbeszéltük-e bármikor is, hogy 500 milliárd forintból a kínai kommunista párt megbízásából egyetemet építünk? Volt-e vita arról, hogy privatizálják az egyetemeinket? Megbeszélték-e bárkivel, hogy 28 500 forint marad a minimális nyugdíj? Megbeszéltük-e, hogy akarunk-e új atomerőművet, vagy méregdrága Budapest-Belgrád vasutat? Nem beszéltük meg!" - közölte Gyurcsány. Felrótta a kormánynak, hogy arról vitáznak, hogy a ficsúr szó sértő-e, és "családfakutatással" foglalkoznak. „Lehet ezt csinálni, de mi lenne, ha inkább végre kormányoznának?" - mondta a DK elnöke.