Politika

Borkai szégyent hozott a városra - „Győrről ma mindenkinek korrupt politikusok, milliókért bérelt luxusjachtok, magánrepülők és uniós pénzből eltartott örömlányok jutnak az eszébe”

Glázer Tímea, győri ellenzéki polgármester-jelölt nem kéri Borkaitól, hogy lépjen vissza vagy mondjon le - szerinte azok után, amik az elmúlt napokban kiderültek róla, ennek semmi esélye nem lenne.

A botrány kirobbanása után a megszégyenített családját használta pajzsként

„Nem akartuk elhinni, hogy a magát családapaként, konzervatív keresztényként népszerűsítő polgármesterünk tényleg az ellenkezőjét csinálja annak, mint amiről beszélni szokott” - mondta a Borkai Zsoltnak és a győri polgároknak küldött videóüzenetében Glázer Tímea, az ellenzéki pártok győri polgármesterjelöltje. Hozzátette: azért várt napokig a nyilvános megszólalással, mert önkormányzati képviselőként, az ellenzék közös polgármester-jelöltjeként felelősen akart cselekedni, és biztos akart lenni abban, hogy ez a történet nem „rosszindulatú szóbeszéd vagy lejáratás, hanem a színtiszta igazság”.

Ehhez azonban - folytatta - Borkai beismerése után semmilyen kétség sem férhet. „Ön polgármesterként elárult mindent, amit valaha fontosnak mondott” - üzente a polgármesternek. Majd arról beszélt: Borkai szégyent hozott a városra, „Győrről ma mindenkinek korrupt politikusok, milliókért bérelt luxusjachtok, magánrepülők és uniós pénzből eltartott örömlányok jutnak az eszébe”.

Glázer Tímea azt mondta, nem kéri Borkaitól, hogy lépjen vissza vagy mondjon le, „sajnos azok után, amit önről az elmúlt napokban megtudtunk, ennek semmi esélye nem lenne”. 

Végül arra kérte a győrieket, hogy vasárnap szavazzanak az ellenzékre, „mutassuk meg, hogy egy tisztességes város tisztességes városvezetést és polgármester érdemel”.

Morálisan elfogadhatatlan

Ughy Attila, Budapest XVIII. kerületi fideszes polgármester kedden az ATV Egyenes beszéd című műsorában arra a kérdésre, hogy le kellene-e mondani Borkainak, azt mondta: a botránynak van egy „piszkos magánéleti része”, amit a családon belül kell rendezni és nem tartozik a közre. A másik, hogy akiről ezek az ügyek kijönnek, annak ezek a közéleti ellehetetlenülésével egyenlők. Ha egy közösség mégis bízik a polgármesterben és el tud tekinteni e fölött, az az ő ügyük - közölte. Az elmúlt napokban kirobbant győri, budaörsi és kispesti botrányokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: morálisan elfogadhatatlan mindegyik.