Politika

„A korrupt fideszes elitet el kell számoltatni, bíróság elé kell állítani”

„Készül a terv arra, hogy hogyan büntetnék meg Mészáros Lőrincet, ha nyerne az ellenzék 2022-ben” - mondta Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke az Azonnalinak adott interjújában. Hozzátette: külön programmal készülnek a magyar gazdaság és a magyar állam fidesztelenítésére. 

„Az elszámoltatás része lesz a Mészáros-vagyon sorsa”

„Ennek része lesz a Mészáros-vagyon sorsa, ahogy Polt Péter és egyéb szereplők kilátásai is” - jegyezte meg a pártvezető.

Arról is beszélt, hogy valószínűleg csak egyszerű többséggel tud nyerni az ellenzék, de szerinte így is „van arra lehetőség, hogy a magyar gazdaság, illetve a magyar állam különböző kulcspozícióiban segget nyaló személyeinek működését ellehetetlenítsük, vagy létrehozzunk egy párhuzamos intézményt, például egy antikorrupciós ügyészséget.”

Hozzátette: „Ezek olyan tervek és döntések, amiket nem választási programokban társz a lakosság elé, mert az ellenfelednek nem akarsz semmilyen előnyt sem nyújtani. Ezen terveket illetően tehát nem vagyunk és nem is leszünk transzparensek - e tekintetben a nyilvánosság megértését kérjük.”

„A Momentum nem a szavazókat vizslatja, hanem a korszakváltás lehetőségét keresi. Tud-e az összefogásnál jobb stratégiát, amivel leváltható egy Putyinnal frigyre lépő, korrupt, autoriter vezető?” - kérdezett vissza a felvetésre, hogy nem adták-e fel az elveiket az összefogással.

„Hosszútávon társadalmi békét szeretnénk, ami egy rohadt nehéz vállalkozás ebben a végletekig megosztott országban. A békéhez vezető úton lesz egy pont, ahol a korrupt fideszes elitet meg kell regulázni, le kell váltani, el kell számoltatni, bíróság elé kell állítani” - mondta.

Arra a kérdésre nem válaszolt, hogy indul-e a miniszterelnök-jelölti előválasztáson.