Politika

Egészségpolitikus Orbán nyitási tervéről: „Egy elmeháborodott ember kétségbeesett kapkodása az enyhítés 2,5 millió beoltottnál”

„2,2 millió beoltott van, közülük legfeljebb 1 millió immunis. Ezért még semmi más nem állítja meg a vírust, csak a zárás" - reagált Orbán Viktor közmédiának adott interjújára Lantos Gabriella, az Új Világ Néppárt egészségpolitikusa a Facebook-oldalán.

„Orbán 2 hét múlva vágóhídra küldene embereket”

A miniszterelnök a közmédiának adott interjújában elmondta: úgy számolnak, hogy akkor lehet megkezdeni a lépcsőzetes nyitást, ha 2,5 millió embert beoltottak.

Lantos szerint a miniszterelnök szerdán „nem csak csúsztatott, hanem szánt szándékkal hazudott”. Szerinte „ez egy elmeháborodott ember kétségbeesett kapkodása”, és a 4. hullám biztos receptje, hogy a kormányfő lazítani akar április közepén, 2,5 millió beoltottnál.

„Akkor is még legfeljebb 3 millió immunis ember lesz: beoltottak és fertőzésen átesettek együtt. Ez még a nyájimmunitás fele sincs” - magyarázta.

Lantos szerint, ha jól halad az oltás, nyárra elérhetnénk a nyájimmunitást, a korai enyhítés azonban a szabad nyarunkat kockáztatja.

„Orbán 2 hét múlva vágóhídra küldene embereket: diákokat, tanárokat, home office-os dolgozókat. Pedig semmi szükség nincs rá. És ésszerű indok sem.” - tette hozzá.

„Lehet, hogy ez az orbáni stratégia. Akkor viszont mondja ki nyíltan. Tartson erről nemzeti konzultációt. Pl. ilyen kérdésekkel: Ön mennyi halottat viselne el azért, hogy 2 hét múlva - részben - visszakapja az életét? 30 000? 50 000? 100 000? Ma abszurdnak tűnik? Pedig nem az. 20 000 halottnál 2 millió ember még mindig kétely nélkül követi a realitásérzékét vesztett miniszterelnököt. Vajon hol lehet a határ? Van egyáltalán határ, Cipolla?" - olvasható a politikus bejegyzésében.