Politika

24 millió forintot adnak a magyar adófizetők az Edda „Egy ez a tábor" című turnéjára - nehogy veszteséges legyen

A napokban derült ki, hogy Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere saját támogatási keretéből nyolcmillió forintot ítélt meg az adófizetők pénzéből az Edda Papp László Arénában tartandó koncertjének megvalósítására. Most arra is fény derült, hogy a zenekar amerikai turnéját 24 millió forinttal támogatják az adófizetők - ha akarják, ha nem.

 

Pataky Attila a miniszterelnök feleségével

A Magyar Hang adta hírül, hogy Pataky Attiláékhoz befutott egy sokkal nagyobb összegű támogatás is: a magyar adófizetők pénzéből nem kevesebb, mint 24 millió forintot fordítanak arra - egy kanadai alapítványon keresztül -, hogy az Edda három koncertet is adjon az Egyesült Államokban. 

Az összeg egy honlap utolsó bugyraiban volt eldugva, és még el is forgatták a szöveget, hogy nehezebben lehessen elolvasni. Itt egész pontosan az Extra Hungariam Alapítvány nevét találjuk, amely 24 millió forintos „nemzetpolitikai célú támogatást” kap arra, hogy „Egy ez a tábor” elnevezéssel koncertturnét szervezzenek.

Az már a kanadai alapítvány honlapjáról derül ki, hogy a pénzből „az év buliját szervezik” az „összetartozás év” jegyében, „Egy ez a Tábor!” mottóval a magyarországi Edda együttes számára.