Politika

Dúró Dóra: Gyurcsány Ferenccel lehetetlen kormányt alakítani

Az, hogy egyáltalán szóba került a Jobbik megszűnése, csupán egy politikai blöff - így reagált Dúró Dóra az Echo Tv Jó reggelt! című műsorában. A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese a műsorban kitért az ellenzéki összefogásra is, amellyel kapcsolatban azt mondta: Gyurcsány Ferenccel lehetetlen kormányt alakítani.

„A Jobbik megszűnése, csupán egy politikai blöff”

Dúró kiemelte, a Mi Hazánk Mozgalom kizárólag a magyar emberekkel szeretne szövetségre lépni, más pártokkal nem.

Ezt egy politikai blöffnek tekinthetjük csupán, hogy a megszűnés egyáltalán szóba jöhet - jelentette ki Dúró Dóra. Sneider Tamás délelőtt még azt nyilatkozta, megszűnhet a Jobbik, délután pedig maga cáfolta saját magát. Nyilván szeretnék csatasorba állítani a még maradt tagjaikat - magyarázta.

Hozzátette, a Jobbik nagyon sok olyan korábbi alapvetést feladott, amely a nemzeti karakterét megadta, most pedig már az egyesült balliberális tömb része.

A Gyurcsány Ferenccel való összefogás, vagy az, hogy közös jelölteket állítanak baloldali pártokkal, az egyrészt nem szolgálja Magyarország érdekét, másrészt pedig Gyurcsány Ferenccel kormányt alakítani nyilván lehetetlen - mondta ezzel kapcsolatban.

Arra a kérdésre, hogy a Mi Hazánk Mozgalom kiben lát szövetségest, azt felelte: a magyar emberekkel szeretnénk szövetséget találni. Hozzátette, szeretnék folytatni az értelmes ellenállás útját, hiszen a túlóra törvény kapcsán is sikerült több városban egyezségre vezetni a munkavállalókat és a munkaadókat.

Az elnökhelyettes megjegyezte: amennyiben a kormány valamilyen jó intézkedést hoz, azt természetesen támogatni fogják.