Politika

Százezernél is többen írták alá a „diktatúratörvény” elleni petíciót

Meghaladta a százezret a felhatalmazási törvény ellen hat napja  útjára indult petíció aláíróinak a száma. A petíció első volt azon civil tiltakozásoknak a sorában, amelyek célja elérni, hogy ne léphessen hatályba az Orbánnak korlátlan időre korlátlan hatalmat biztosító felhatalmazási törvény. Vasárnap este 8 órára online tüntetés is lesz. 

A felhatalmazásnak időbeli korlátot kell állítani

„Most nem mehetünk utcára, ezért jöjjünk össze itt, fél órára az online térben és mutassuk meg magunkat!” - szól a felhatalmazási törvény aláíróhoz intézett felhívás, amelynek az a célja, hogy egyidőben legalább annyian - mintegy százezren - gyűljenek össze virtuálisan, ahányan magát a petíciót aláírták. 

A „felhatalmazási törvényre” nem a járványhelyzet miatt van szüksége a kormánynak, hiszen enélkül is ugyanúgy tudna rendeletekkel kormányozni. Nemzeti egység van abban, hogy a kormánynak rendkívüli felhatalmazásra van szüksége, ezt senki nem vitatja. Ennek a felhatalmazásnak azonban időbeli korlátot kell állítani, ahogy történik ez gyakorlatilag az egész világon - olvasható a felhívásban. 

A felszólalók listáját hamarosan közzéteszik, addig egy dolgot kérnek. Akinek kedve van, készítsen otthon Százezernél is többen írták alá a „diktatúratörvény” elleni petíciót transzparenseket, feliratokat, fotókat, videókat és szombat éjfélig küldjék el a [email protected] címre vagy a "szabadahang" facebook oldalon keresztül üzenetben. a szervezők azt kérik, hogy ha videót készít valaki, akkor maximum 30-45 másodpercben mondja el, hogy mi a problémája a törvényjavaslattal. A legjobb videókat élő adásban bejátsszák holnap este 8 és fél kilenc között.

Az online petíciót itt lehet aláírni:

https://szabad.ahang.hu/petitions/tiltakozzunk-a-felhatalmazasi-torveny-elfogadasa-ellen