Politika

„Far-hát kommandónak” és „hülye nyugdíjasoknak” nevezik az őket támogató időseket a Jobbiknál

Far-hát kommandónak, hülye nyugdíjasoknak nevezi a Jobbik médiaalapítványának kuratóriumi elnöke a párt időskorú szimpatizánsait egy Magyar Nemzethez került hangfelvételen. Silhavy Máté tavaly áprilisban saját irodájában becsmérelte a nyugdíjasokat, ideértve a Jobbik saját szavazóit is. A felvételen az is hallható, hogy Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke egy „nem hülye nyugdíjast” a far-hát kommandó alezredesének titulált.

Silhavy Máté: „ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok”

A hangfelvételen Silhavy Máté többek közt Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével beszélget arról, hogyan lehetne aktivizálni a Jobbik Facebook-kommentelőit.

„Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek, és várják azt, hogy jöjjön valami. Bedobod nekik a tartalmat, megírod, hogy „Jaj a rohadék, már megint mit mondott! Mondjátok meg ti is jól!”, és akkor oda mennek és ráírogatnak. A troll az viszonylag kevés, ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok, akik ott ülnek és egész nap ezt várják, hogy mikor tud…”

Az egyik jelenlévő, aki felajánlotta saját édesanyja segítségét, még meg is jegyzi a felvételen: „Mondjuk anyukám nem hülye nyugdíjas...”

Mire Z. Kárpát azt feleli: „A far-hát kommandó alezredese.”

A beszélgetés a tavaly áprilisi országgyűlési választás után néhány héttel zajlott le. A jobbikos vezetők éppen azokat nevezték hülyének és far-hát kommandónak, akik támogatták őket.

Ennél már nehéz lesz lejjebb süllyedni.