Politika

Nagykövet lett az „olvasni sem tudó hülyegyerekből”

Rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezték ki a 60 éves Csiszár Jenőt. Az ugyanakkor nem derült még ki, hol lesz az állomáshelye az egykori tévésnek. Majd csak lesz számára egy hely, valahol…

Kétszer is találkozhatott Orbán Viktor miniszterelnökkel

Csiszárt 2017-ben nevezték ki milánói főkonzulnak, annak ellenére, hogy semmilyen diplomáciai tapasztalata nem volt. A műsorvezető az 1990-es években vált ismertté Apukám világa című betelefonálós műsorával a Juventus rádióban. Később az RTL Klubon futó Heti hetes műsorvezetője lett. A Heti hetes-ben mindenkinek kialakult a szerepe, Verebes volt a megmondó, Havas a tanár úr, én pedig a dadogó, olvasni sem tudó hülyegyerek” - nyilatkozta az origo.hu-nak 2009-ben.

Műsorvezetőként tevékenykedett a TV2-nél és a Class FM-nél is. 2001-től néhány évig Olaszországban élt. A főkonzuli munkáját 2017 őszén kezdte meg, miután többszöri nekifutásra - nagy nehezen - letette a szükséges nyelvvizsgát.

Csiszár az elmúlt évben kétszer is találkozhatott Orbán Viktor miniszterelnökkel: augusztusban részt vett a kormányfő és Matteo Salvini belügyminiszter találkozóján, novemberben pedig ő kísérte a Kurtág György operájának milánói ősbemutatójára érkező Orbán házaspárt.