Média

Nagy Ervin: A fiatalokat féltem, meg ezt az országot

„Amikor Orbán Viktorra szavaztam, nem gondoltam, hogy ezt a fajta szabadságeszmét képviseli” - mondta Nagy Ervin az ATV Egyenes beszéd című műsorában a SZFE mellett tartott október 23-i tüntetésről.

Szarka húzása „velőtrázóan pitiáner” volt

A színész hozzátette, hogy ekkora - mintegy tizenötezer fős - tömegre számított.

Az elégedetlenség és a türelmetlenség akkora az emberekben, hogy ezt meg akarták mutatni” - jegyezte meg. Arról is beszélt, hogy úgy érezte, október 23-án ott a helye, mert van olyan pillanat, amikor a személyes jelenlét fontosabb, mint a szavak.

A Színház-és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatója, Antal Bálint a szervezés kapcsán arról beszélt, hogy az Ódry színpadon elpróbálták a beszédeket, de azt kénytelenek voltak sötétben megtenni, mert Szarka Gábor lekapcsoltatta az áramot. 

Nagy Ervin erre úgy reagált, hogy „velőtrázóan pitiáner” húzás volt, majd arról beszélt, hogy „a fiatalokat félti, meg ezt az országot”.

Azt is mondta, hogy egyszer csak lesz egy generáció, amely nem hajlandó félni tovább, és arról is beszélt, hogy nem gondolta volna 25 évvel ezelőtt, hogy egyszer az alapértékekért kell majd kardoskodnia.