Média

Elveszik a frekvenciát a Klubrádiótól - ha így megy, rövid időn belül nem marad ellenzéki média

Újra pályázható lesz a Budapest 92,9 MHz frekvencia, miután a Médiatanács „ismételt jogsértésekre” hivatkozva nem hosszabbította meg a Klubrádió szerződését.

A Médiatanács szerint a rádió hétéves működése alatt ismétlődően megszegte a médiatörvény rendelkezéseit, ami kizáró ok. 

Arról nincs információ, hogy milyen rendelkezéseket milyen módon szegett meg az adó, de az ismételt jogsértésről szóló határozatokat a Klubrádió tudomásul vette, bíróságon nem kezdeményezett jogorvoslatot, a bírságok összegét befizette. 

A rádió 2021. február 14-én szünteti be a sugárzást.

Elolvastuk a Médiatanács közleményét, de az abban leírt hivatkozás a Klubrádió sorozatos törvényszegéseiről egyszerűen nem állja meg a helyét. Ha lett volna számottevő szabálytalanságunk, akkor számottevő büntetést szabtak volna ki ránk, ilyen azonban sohasem történt" - reagált Arató András, a Klubrádió elnöke.

A grémium szerint a budapesti 92,9 MHz frekvencián folyamatosan közösségi rádiónak kell működnie, ezért a tanács megkezdte a frekvencia hasznosítását. Az ismételt törvénysértés ellenére a Klubrádió szolgáltatója is megpályázhatja a frekvenciát.