Média

Kalapács József saját erejéből tudta letenni az alkoholt

Ha van olyan zenekar és énekes, amelynek neve teljesen összefonódott szétválásuk ellenére is, akkor a Pokolgép és Kalapács József biztosan ilyen. Ráadásul az énekes munkásságát mindenki ismeri, még azok is, akik valamivel fiatalabb generációk tagjai. Ennek ellenére róla kevesebbet olvashattunk a különféle médiumokban, mint más neves zenészekről.

A pia miatt sokszor nem is nagyon tudta, mi történik

Elmondása szerint életét keményen meghatározta az alkohollal vívott harca, amely először csak bulinak indult, később azonban teljesen „átitatta” mindennapjait. Bevallása szerint, ha jó pár évvel ezelőtt nem teszi le a cigarettát és két éve az alkoholt, akkor ma már biztosan nem él.

Állítólag voltak már olyan bulik a végén, ahol Kalapács nem is nagyon tudta, hogy mi történik és másnap semmire nem emlékezett. A cigaretta pedig láncdohányzássá alakult, napi 3 három dobozzal el tudott szívni.

Azt mondja, hogy a cigarettát könnyebb volt letenni, mert az alkoholt akkor még nem akarta elhagyni. És az új párja, Vivien nagy erőt adott neki ehhez, hiszen ők még Kalapács italozós korszakában ismerkedtek meg, de amióta már nem fogyaszt alkoholt, teljesen más lett az élete. És amire különösen büszke, hogy mindenféle külső segítség nélkül tudta elérni a leszokást. Ebben nagy erőt adott neki az, hogy környezetében rengeteg tragédiát és leépülést látott, amelyeket mind az alkohol okozott.

Az alkohol elhagyása óta fogyott, sokkal egészségesebben él és saját bevallása szerint pont ezért nem kapta még el a koronavírus, amely egyébként már több családtagját megfertőzte.

Kalapács jelenleg - koncertek híján - tetoválással próbálkozik és párja MLM-es munkájába segít be.