Média

Tuskó Fási a 444.hu újságírójának: „Mit mosolyogsz, te köcsög?”

Nem jelent meg a bíróságon a 444 újságírója, Szily László, ezért hajnalban vezettette elő a rendőrség - derült ki az érintett beszámolójából. Először ráadásul azt sem mondták el neki, miről van szó, és csak később, már a Markó utcai bíróságon tudta meg, hogy Fási Ádám lányának feljelentése miatt állították elő szerdán, hajnali 4 órakor.

 

Okosak, tehetségesek és szépek...

Szilyt először a II. kerületi rendőrkapitányságra szállították, ahol elvették az övét és a cipőjét is. Előbb bezárták egy cellába, néhány óra elteltével megbilincselték, és a tárgyalásra vitték. Az csak a 444.hu ügyvédjének érkezésekor derült ki számára: Fási Zsüliett tett büntetőfeljelentést, amiért Szily még a cink.hu-n beszámolt Pomper Tibor videójáról. Az exfocista ezen durva hangnemben reagált arra, hogy Fási Ádám lánya elrappelte Majka számát, a „Belehalok”-ot. A tárgyaláson megjelenő Fási Ádám és lánya nem akarták elhinni, hogy Szily valójában ironizált, nem pedig Pomperrel értett egyet.

Itt aztán hiába hajlottak volna Szilyék a bocsánatkérésre, Fási Zsüliett ebbe nem ment bele, mondván: már két év eltelt a történtek óta.

A bíró azért tovább próbálkozott, szünetet rendelt el, időt adva a békülésre. Erre azonban nem került sor, Fási Ádám pedig - a perbe fogott újságíró és ügyvédje állítása szerint - úgy reagált Szily bátorító mosolyára: „Mit mosolyogsz, te köcsög?”

A bírónő megrovásban részesítette az újságírót. Szilyék úgy látták, nem tényállításokat, hanem durva értékítéleteket mutattak be, ezért fellebbeztek.

Pesti Riport: Az egykori vendéglátós szakmunkás vezetéknevét azért írtuk i betűvel, mert Fási személyi okmányaiban így szerepel. Az y betűt a családi név végére ő találta ki, vélhetően azért, mert így „tetszetősebb”.