Média

Így rendeződhet át a fideszes médiabirodalom: Mészárosé lehet a TV2 (is)

A kormányfő tágabb környezetéből és iparági forrásból is úgy értesült a Népszava, hogy rövid időn belül jelentős átrendeződések lehetnek a Fideszhez tartozó médiabirodalomban.

Orbán komoly változásokat akar

Jelentős átrendeződésekre kerülhet sor a médiapiacon, akár még a nyáron - értesült több forrásból a Népszava. A változások elsősorban a Fideszhez kötődő médiaportfóliót érintik, de más sajtószereplők is képbe kerülhetnek. Jelenleg több pletyka, értesülés is kering, ezek időnként egymásnak is ellentmondanak, biztosnak egyelőre az látszik, hogy Orbán Viktor mindenképpen változásokat akar és erre szűk határidőt szabott.

Az egyik lehetséges forgatókönyv szerint Mészáros Lőrinc egykori felcsúti polgármesterhez kerülhet a jelenleg Andy Vajna érdekeltségébe tartozó TV2 és a két megyei napilap, a Kisalföld és a Délmagyarország. A lap értesülései szerint a miniszterelnök elégedetlen a rendkívül költséges TV2 eredményeivel, „szakmai” színvonalával, mivel egyelőre megszorítani sem sikerült az RTL Klubot. Andy Vajnával azért is elégedetlenek, mert az érdekeltségébe tartozó Bors nem állt bele eléggé a kampányba. Vajna a Fideszes kéréseket állítólag azzal hárította el, hogy a bulvárlapot tisztán üzleti alapon akarja működtetni, a baloldali olvasókat nem akarja elveszíteni azzal, hogy a Lokálhoz vagy a Riposthoz teszi hasonlóvá a Borsot. Egy másik elképzelés szerint egy-egy cégbe szerveznék át az összes kormányközeli nyomtatott lapot, a rádiócsatornákat és a televíziókat is, hogy átláthatóbb legyen a rendszer működése.

A lap úgy tudja, hogy a közterületi reklámozásban is változások jöhetnek: a Fideszből ajánlatot tettek Simicska Lajosnak a Publimont megvásárolására. A G-nap után kritikus alapállásba helyezkedett üzletember haljik az üzlet nyélbeütésére, de a végső szót Orbán Viktor mondja ki.